Pràctiques IMATGE

TREBALLEM AMB EL PROGRAMA INKSCAPE       

Guia de l'Inkscape

El programa Inkscape és un programa de creació d'imatges vectorials. Les imatges vectorials estan formades per vectors independents, representats per fórmules matemàtiques i definits per punts que permeten controlar la forma de la línia.
Els objectes que formen una imatge vectorial es poden controlar de manera independent a la resta i, per tant, modificar la seva forma, color, mida… amb facilitat.
La definició d'una imatge vectorial no es veu afectada quan es modifica la seva mida, com passa amb el mapa de bits.
Les imatges vectorials són dibuixos, il·lustracions, textos… fets amb programes específics. En aquestes tres pràctiques, treballareu les imatges vectorials amb l'Inkscape.

Després de fer les pràctiques següents, heu de pujar al bloc el vostre dibuix abstracte.Després de fer aquestes altres tres pràctiques heu de fer un document amb les eines de text, que contingui el nom de l'institut: BALDIRI GUILERA i pujar el resultat a aquest blog.

Un cop fets el dibuix abstracte i el logo de l'institut amb el programa Inkscape, el que heu de fer és un llibre virtual que reculli com a mínim 5 quadres i 5 logos, és a dir, un llibre que tingui 10 pàgines.

Per fer el llibre heu de fer servir l'aplicació Themeefy.

 El resultat ha de ser més o menys com aquest:

http://www.themeefy.com/Victoria_29969/prova

  TREBALLEM AMB EL PROGRAMA GIMP

  Les imatges de mapa de bits estan formades per un conjunt de punts (píxels) continguts en una quadrícula. Cada un d'aquests punts té un valor, o més d'un, que defineix el seu color. La posició i el valor d'aquests punts determinarà la imatge.
  Són imatges de mapa de bits les fotografies, les imatges obtingudes amb un escàner i les creades amb molts programes de dibuix i tractament d'imatge com és el cas del Gimp, que es treballarà al llarg del curs.
  Quan s'edita una imatge de mapa de bits, el que s'està fent en realitat és modificar els píxels per tal d'obtenir la imatge desitjada.
  En ampliar la imatge es veuen els punts (píxels) pels quals està formada. Aquests punts no s'aprecien a simple vista, però sí quan s'augmenta i es veu pixelada.
  La qualitat de les imatges de mapa de bits es pot veure afectada si s'augmenta de mida, o si es visualitza en un dispositiu d'inferior resolució.

  Pràctica 1 

  A la primera pràctica del GIMP2 heu de triar dues imatges: la de la barca i la del ball i després treballar la manipulació de la imatge i del color amb les eines de selecció, tal com s'explica a la pràctica. Finalment heu de pujar al blog el resultat final de les dues imatges. 
   
   
  imatge original      
  imatge original   Pràctica 2

  A aquesta segona pràctica heu de treballar amb les eines de escapçar i amb les mides i escales de les imatges. Al final heu de pujar dues imatges: l'original i el resultat de la manipulació de la imatge amb les eines del Gimp2.  imatge amb l'eina escapçar


  Pràctica 3

  A la pràctica tercera heu de fer servir els filtres. I finalment pujar al blog la imatge original i la imatge després d'aplicar un o més filtres.

  Pràctica 4


  Quan acabeu les quatre pràctiques, heu de pujar al bloc una imatge d'un arc de Sant Martí retocada amb algunes de les eines del programa GIMP.

  Crear animacions per al web amb el programa GIMP:

  La pràctica següent consisteix a crear una animació amb el programa GIMP. Per fer això heu de visionar el video següent i, després un cop acabada la pràctica, pujar la vostra animació al bloc.  Per fer un GIF animat senzill amb el programa GIMP, podeu començar per fer-ne un, amb dues frases només (amb capes i l'eina TEXT), com aquest exemple, o bé amb dues imatges.


  CREA LOGOS AMB EL GIMP


  Per a crear un logo amb el GIMP, només has d'anar al menú FItxer/ Crea/ Logotip i rètols i triar una de les múltiples opcions.
  Prova a fer el mateix que vas fer amb el programa Inskcape i crea el logo de l'institut, seguint els exemples que tens a continuació i finalment puja el teu logo al bloc.
  PUBLICACIONS DIGITALS

  Per tenIr totes juntes les vostres pràctiques d'imatge podeu fer una publicació digital amb totes les imatges que heu pujat al bloc. Podeu fer-ho amb l'aplicació ISSUU (issuu.com)

  FEM UN CÒMIC

   La pràctica que teniu a continuació consisteix a fer un còmic amb l'aplicació on-line Pixton:
  Comenceu fent només una vinyeta i després feu una història sencera, com a mínim amb tres vinyetes. Us deixo un exemple. Després pugeu al bloc la vinyeta i el còmic.


  RETOC DE FOTOGRAFIES

  En els enllaços següents tens una sèrie de fotografies de l'institut. El que heu de fer és triar-ne una i millorar-la a través dels filtres del programa GIMP.
  Per poder veure les fotos, heu de copiar aquestes dues adreces en una pestanya nova del vostre navegador.

  http://ge.tt/#5rQxA8J
  http://ge.tt/#6onXA9T

  Finalment pugeu al bloc les dues imatges: la que heu triat i la que ha estat retocada per vosaltres.


  CREA EL TEU AVATAR amb VOKI

  Fes un avatar i presenta'l al bloc com si fossis tu.


   O CREA EL TEU AVATAR AMB UNA ALTRA APLICACIÓ 
  IMATGES EN MOVIMENT

  Pràctica 1: animacions amb Goanimate


  Feelings by vbescos on GoAnimate

  Animated Presentations - Powered by GoAnimate.


  Pràctica 2: animacions amb Zimmer Twins

  Una història animada


  Pràctica 3: Avatar que se sembla a tu.

  Portarait Illustration Maker  Pràctica 4:  repàs dels programes de tractament de la imatge

  Hola a tots !!!!

  Començarem aquest nou trimestre fent un petit repàs de les aplicacions informàtiques de tractament de la imatge, concretament de GIMP i INKSCAPE.

  Per això, la pràctica que fareu serà la creació d'un punt de llibre. Us deixo la plantilla per fer-lo i un exemple senzill, fet només amb textos de diferents colors. Però vosaltres, que sou uns artistes, heu de compaginar  imatge i text. Quan hagiu fet el punt, heu de pujar-lo al bloc amb el vostre nom, com sempre. Després farem un concurs de punts, a veure qui guanya!
  Molta sort!