WEB 2.0
 1. Documents de Google


a)  Què és un formulari?

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE41dnpUcmkxaDFheHRJQVN6N0xfbVE6MQ

b) Com aconseguir el codi <embed> per incrustar una presentació al bloc: 
En aquesta pràctica heu de crear una presentació digital feta amb Impress o amb PowerPoint que contingui 5 diapositives sobre algun tema relacionat amb la informàtica. Un cop feta la presentació, heu de pujar l'arxiu a Google Docs i importar-lo al format de Google. Després publicareu la presentació al bloc amb el codi <embed> que us proporcionarà l'aplicació de Google.
Aquí teniu un exemple:c) Com crear una pàgina web a Google sites:
Pots crear una pàgina web professional amb aquesta aplicació de Google d'una manera molt senzilla. Només has de tenir un compte de gmail, anar a Google sites i triar una plantilla per a la teva pàgina. Després pots editar-ne el contingut amb un simple editor.
Exemple de pàgina web feta amb Google sites:
https://sites.google.com/site/vbescos/ 

2. Què és Dropbox:

Dropbox és una aplicació per sincronitzar arxius del teu disc amb arxius en núvol, per tal de poder compartir-los i fer-los públics. Permet crear una adreça web dels arxius públics i, per tant, incrustar en qualsevol pàgina web o bloc els arxius que vulguis. A més és una bona eina per recuperar arxius del teu ordinador des de qualsevol màquina.
Per utilitzar Dropbox has de descarregar el programa al teu ordinador i després entrar en la pàgina i enregistrar-te com a usuari. Aquesta és l'adreça:
https://www.dropbox.com/
És un programa gratuït.

A continuació tens un document per poder començar a treballar amb Dropbox.
http://dl.dropbox.com/u/76503191/Comenzar.pdf 

Insertar imatge i so al bloc

Per fer l'entrada al bloc de la imatge i el so has de seguir els passos següents:

  • Busca un arxiu d'imatge (JPG, GIF o PNG) de Google: google.es i copia la URL de la imatge.
  • Busca un arxiu de so MP3 del banc de sons: http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web/ i desa-ho al disc dur de l'ordinador o bé en un disc local.
  • Puja l'arxiu de so a un servidor, o bé a un bloc de wp, o bé a una carpeta de Dropbox (Dropbox.com), per tal d'obtenir una URL.
  • Obre un post al bloc i puja la imatge amb la seva URL.
  • A continuació, copia aquest codi HTML per tal de col·locar un reproductor de so i substitueix l'adreça que està escrita en vermell per la URL del teu arxiu de so. Recorda que ha de ser un arxiu MP3.
<object data="http://blocs.xtec.cat/literaturauniversalbaldiri/files/2012/04/dewplayer.swf" height="20" id="dewplayer" name="dewplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="200">
<param name="movie" value="http://blocs.xtec.cat/literaturauniversalbaldiri/files/2012/04/dewplayer.swf" />
<param name="flashvars" value="mp3=
http://dl.dropbox.com/u/76503191/tren.mp3" />
<param name="wmode" value="transparent" />
</object>


Sort!!!!!

3. Crear llibres i àlbums virtuals 

a) CALAMEO

http://es.calameo.com

b) ISSUU


 4, Què és una wiki? 
Wiki es un concepto que se utiliza en el ámbito de Internet para referirse a las páginas web cuyos contenidos pueden ser editados por múltiples usuarios a través de cualquier navegador. Dichas páginas, por lo tanto, se desarrollan a partir de la colaboración de los internautas, quienes pueden agregar, modificar o eliminar información.

Para practicar y entender mejor lo que es una wiki y cómo funciona, os he creado un espacio para hacer la siguiente práctica del curso:

 Wiki del grup Informàtica de 4t